התלבטתי אם מעניין לשתף בחוויות קולינריות מחוץ למטבח שלי והחלטתי שכן, ברור, למה לא…?
טוב אני חושב שזאת אחת שראויה לעשות את הספתח.
דין תאי פונג היא לא עוד אחת לא כמו כולן, מדובר על רשת מסעדות דים סאם מרובת סניפים אשר חלקם כבר עוטרו בכוכב מישלן.
זה נכון שהאסוציאציה של רשתות ככלל היא ההפך הגמור מאוכל טוב ובטח לא כזה שזוכה לשבחים בכל העולם אבל זה לא תופס לגבי דין תאי פונג.
המסעדה נוסדה די במקרה בסביבות שנות השמונים בטייוואן לאחר שהעסק לממכר שמנים של בינגיי יאנג בעל הבית היה על סף פשיטת רגל. יאנג ואשתו החליטו לפתוח מסעדת דים סאם על מחצית השטח של בית העסק שלהם. השמועה על הדים סאם המדהימים של דין תאי פונג עשתה לה כנפיים ובעשורים הקרובים נפתחו מסעדות רבות בטייוואן, סין, הונג קונג, יפן, אינדונזיה, קוריאה, סינגפור, אוסטרליה וארה"ב.
גולת הכותרת הם הדים סאם במעטה הבצק העדין שצוות של כעשרה טבחים מיומנים מכינים בעבודת יד אחד אחד בכניסה למסעדה. הבצק מרודד ונבצע לכדורים קטנים ושווי משקל אשר עוברים לפחות שני שלבים של רידוד לפני שממולאים ונחתמים בכף יד מיומנת. הכיסונים המאודים טעימים בטירוף ומלאים בנוזל חם המתפוצץ בפה בזמן הנגיסה. במסעדה מנות רבות נוספות ובהרבה מהן חוזר המוטיב של בצק בצורות שונות כיסונים ואטריות מדהימות ברטבים מחמיאים שאי אפשר להפסיק לאכול.
פשוט תענוג…
בוצעים כדורי בצק שיהפכו לכיסון (צילום: יובל)
מילוי (צילום: יובל)
חלומות קטנים בעטיפה מושלמת. הדים סאם של דין תאי פונג (צילום: יובל)
אטריות תוצרת בית ברוטב חריף שאי אפשר להפסיק לאכול (צילום: יובל)
רייס קייקס חרוכים בווק (צילום: יובל)
באו מאודה (צילום: יובל)