פולי סויה מותססים

Fermented Soybean

פולי סויה מותססים Tao Chiao (צילום: יובל)

פולי סויה מותססים מוספים למנות כמו Rat Na או Pak Bung Fai Daeng  ומעניקים למנות אלה מליחות ועומק, אשר קשה לעמוד בפניהם. לרוב השימוש  בפולים נעשה במנות תאיות ממוצא סיני ובפרט כאלה המוקפצות בווק.

במטבחים של מזרח אסיה קיים שימוש רב בפולי סויה ובתוצריהם השונים. בין המוצרים כאלה המהווים את מרכז המנה, כמו פולי סויה חלוטים המכונים אדממה ביפן וכן הטופו ולעומתם מוצרים המשמשים לתיבול, כמו  מיסו וכמובן רוטב הסויה על גווניו השונים.  במקרה של פולי הסויה המותססים השימוש הוא לתיבול.

תהליך הייצור מתבסס על התססה של פולי הסויה בכדים עם כמויות גדולות של מלח. טעמו של המוצר הסופי על כן הנו מלוח וכן בעל טעם האוממי (המוכר כטעם החמישי) בדומה לרוטב סויה או רוטב דגים וכן בעל מתיקות מרומזת. בשל הטעמים החזקים די בכמות קטנה לצורך התיבול.

בישראל ניתן למצוא רוטב ממספר יצרנים ולרוב הוא מגיע בבקבוקים.

Fermented Soybean1

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s